Hvad er forskellen mellem lamineret og hærdet autoglas?

Når det drejer sig om autoreparation, er et af de vigtigste elementer at overveje bilens glas. Afhængigt af bilens mærke og model samt det glas, som ejeren har valgt, er det afgørende for, hvilken type glas der anvendes i dit køretøj. Dette indlæg vil undersøge forskellen mellem lamineret og hærdet autoglas, og hvorfor autoreparationsværksteder skal være opmærksomme på forskellen. Vi vil se på de grundlæggende forskelle mellem de to glastyper og overveje, hvilken type glas der er at foretrække ved visse typer autoreparationer. Lamineret glas består af to lag glas med et lag plastik imellem. Plastlaget er det, der giver lamineret glas sin styrke. Når lamineret glas beskadiges, forhindrer plastlaget, at glasset splintres i stykker. Find ud af, hvor meget det koster at udskifte bremser, bremseskiver og bremseklodser på din bil, og hvor du kan få den bedste pris på udskiftning af bremser. Find ud af, hvor du kan få billige udskiftningsbremseklodser ved at sammenligne værksteder på find-autovaerksted udskiftning-af-bremser.

Denne type glas anvendes ofte i forruder på køretøjer, fordi det er mindre sandsynligt, at det vil forårsage skader i tilfælde af en ulykke.

Hærdet glas fremstilles ved at opvarme glasset og derefter afkøle det hurtigt. Denne proces gør glasset meget stærkere end almindeligt glas. Når hærdet glas beskadiges, brydes det i små stykker, der ikke er så skarpe som de glasskår, der opstår ved almindeligt glasbrud. Hærdet glas anvendes ofte i sideruder og bagruder i køretøjer, fordi det kan modstå mere kraft end almindeligt glas.

Hvilken type glas er bedst for autoreparationsværksteder at bruge?

Svaret på det spørgsmål afhænger af den type skade, der skal repareres. Hvis skaden blot er en revne eller en flænge, kan begge typer glas anvendes. Men hvis skaden er mere alvorlig, f.eks. en stor revne eller et stort hul, er lamineret glas den bedre løsning. Det skyldes, at lamineret glas ikke splintrer i stykker Et af de vigtigste aspekter ved at drive et autoreparationsværksted er at kunne identificere den type glas, der er i hvert enkelt køretøj. Mange nyere køretøjer har lamineret glas i forruden, mens ældre køretøjer har tendens til at have hærdet glas. Det er vigtigt at være opmærksom på denne forskel, fordi reparationsprocessen er forskellig for hver type glas. Hvis du er usikker på, hvilken type glas der er i et køretøj, er det altid bedst at være forsigtig og gå ud fra, at glasset er hærdet. Dette vil være med til at forhindre ulykker eller skader, der kan opstå, hvis du bruger den forkerte type glas til reparationen.