Sådan skaber du dig vaskeægte hjemmehygge

Hygge er noget vi danskere elsker, men hvordan skaber man sig egentlig at få vaskeægte hjemmehygge? Der er flere ting der spiller en rolle når det gælder hjemmehygge og derfor har vi skrevet denne artikel, så vi kan komme lidt omkring de forskellige ting der er gode at overveje.

God kemi og fælles interesser er en god start på hygge med andre

Hjemmehygge er som det ligger i ordet hygge derhjemme, men hvad er egentlig hygge? Hygge er ikke bare en ting man kan gå ud og købe og stille midt i rummet. Hygge er en stemning, som andre lande finder meget af i Danmark. Når de udenlandske folk skal forsøge at forklare hvad de ser med danskernes hygge, så omhandler det oftest at der er en god stemning, hvor man er sammen om noget og at rummet emmer af ro.

Den gode stemning kan komme sig af mange ting. Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at personerne i rummet kan lide hinanden og har en god kemi. Derefter kan man se på hvad personerne kan lave sammen af ting og sager. Det kan være alt lige fra at spille brætspil til at sidde og synge sammen. Det er personernes fælles interesser der afgør hvad der skal være af aktivitet.

Når aktiviteten er sat, er der noget ved rammerne – altså rummet emmer af en ro. På hjemmeland.dk kan du finde inspiration til hvad du kan gøre ved dit hjem, hvis du ikke helt føler at stemningen af hygge er der.

Lad dig inspirere af andres hjemmehygge

Du finder let frem til hvad der er hygge, når du skimmer billeder af andres hjem. Den stemning af ro, som man forsøger at nå frem til, betyder ikke auditiv ro, men mere dæmpet belysning og bløde sager. Ser du et billede af en seng med puder, plaider, sengehimmel og en masse levende lys i hele rummet, vil du hurtigt kunne sige at det er vaskeægte hjemmehygge.

Forsøger du at finde frem til den vaskeægte hjemmehygge ved at lade dig inspirere af andres hjem, vil du også hurtigt opleve at der er på mange af billederne er brugt træ og andre organiske materialer i rummet. Træ kan virke varmt selv op ad betongulve og med et vamset gulvtæppe, nogle grønne stueplanter og levende lys i rigelige mængder, er du allerede rigtig godt på vej til at skabe vaskeægte hjemmehygge med dig selv.