Sådan sparer du penge med økonomisk overblik 

Økonomi er helt sikkert ikke det mest sexede begreb i det danske vokabularium, men vi kommer ikke udenom, at det er et af de vigtigste. At have godt et godt økonomisk overblik giver dig ikke bare økonomisk råderum, men kan også være medvirkende til at give dig ro i maven. Men hvordan skaber man lige det overblik. Se med her 

Få et overblik over dine udgifter og indtægter 

Nu er det frem med det store forkromede regneark. Prøv at lave en god gammeldags opstilling med alle dine indtægter og udgifter. I første omgang kan du opsætte dine faste udgifter. Udgifter til el, vand og varm kan variere lidt, men med en digital forbrugsmåling og forbrugsafregning kan du tjekke dit forbrug i en app. På den måde kan du afsætte lidt mere i de måneder, hvor forbruget er højere eller nedsætte det derefter.   

Tag et kig på din bank 

Der kan være mange penge at spare, når vi skifter bank. Med den stigende indlånsrente er det i mange bankinstitutter begyndt at koste penge at have dem stående. Det betyder ikke, at du skal gemme dem under hovedpuden, selvom det er billigere. Tag i stedet et kig på, hvilke andre muligheder, der eksisterer. Selvom det kan virke bøvlet at skifte bank, så er det ofte bøvlet værd. 

Pensionsopsparing 

Hvis du har været på arbejdsmarkedet i nogle år, så har du højst sandsynligt også en pensionserfaring. Problemer er, at du muligvis også har flere. Hvis du har arbejdet i flere forskellige virksomheder, har du muligvis også betalt ind til flere forskellige pensionsselskaber. Når pengene ikke står det samme sted, har de ikke mulighed for at generere lige så mange renter. Renteindtægten hæves naturligt ved højere beløb. Sørg derfor for at få samlet dine pensioner, så du kan have det godt, når du når dit otium.